top of page
Image by Tim Schroeder

Het Kapellenfestival

21 oktober 2023: Het Kapellenfestival van de Rozenbottels!

posthoorn logo.jpg

Elk jaar weer organiseren wij in oktober ons Blaaskapellenfestival in de Posthoorn. Wij hebben al vele bevriende kapellen als muzikale gasten mogen verwelkomen op ons festival en unaniem waren zij het er over eens: Fantastisch! Ook het publiek weet ons festival elk jaar weer te vinden.

Die Ellenthaler Musikanten, Stesti, Fresia, De Maasgalmkapel, De Zwarte Fanfare, Judaska, de Pompzwengels,  Die Breethaler, De Wiellander Musikanten, Die Original Maastaler. Die Berger Musikanten , De Maasgalmkapel, Muzicanka, etc. etc. Het is zomaar een greep uit vele jaren Kapellenfestival en nog steeds is ons festival uitermate populair en daar zijn we blij mee! 

 

21 oktober:

55 jaar Rozenbottels met

het Blaaskapellenfestival 2023!

​Alle liefhebbers hebben de datum van zaterdag 21 oktober a.s. al omcirkeld in de agenda want dan staat het Blaaskapellenfestival 2023 van de Rozenbottels uit Haps op het programma. De muzikale gasten van deze avond zijn blaaskapel “Einfach Bömisch” Heythuysen en Blaaskapel “Flamicanka” uit het Belgische Oudsbergen.

 

Blaaskapel Flamicanka bestaat uit veelal jonge muziekvrienden die jaarlijkse het Blaasmuziekfestival in Tirol: “Woodstock der Blasmusik” bezoeken (Voor diegenen die het niet kennen: Google maar eens op “Woodstock der Blasmusik” of op You Tube: “Woodstock der Blasmusik” en je ziet en hoort hoe ongekend populair het genre is!  In 2020 besloten deze muziekvrienden om samen muzikaal door het leven te gaan als Blaaskapel Flamicanka en vanaf toen ging het supersnel en blijkt de kapel razend populair (en fantastisch goed) te zijn! De Rozenbottels waren er nog net op tijd bij en zijn trots om Blaaskapel Flamicanka te mogen ontvangen in Haps! Ze staan garant voor een heuse “Tirolerstimmung” dus de lederhose en dirdnl kunnen gerust mee want feest wordt het zeker!

 

 

Blaaskapel Einfach Böhmisch bestaat ook nog maar kort: Het is op een dinsdagavond ergens in maart 2018 dat een groep muzikanten besluit om hun muziekvriendschap opnieuw te bezegelen door een nieuwe kapel op te richten. Een kleine bezetting wel te verstaan, onder de bezielende leiding van muziekvriend, kenner en inmiddels erelid Walter Steinhauer. De voorwaarden zijn snel duidelijk en de neuzen staan van begin af aan in dezelfde richting: Böhmische Blaasmuziek!

“Nieuwe” Böhmische blaasmuziek wordt afgewisseld met klassieke Egerländers en diverse publiekslievelingen. Maar wel met Pfeffer und Salz… en een eigen sausje. Dit alles zorgt ervoor dat deze kapel uit het Midden-Limburgse Heythuysen inmiddels een graag geziene gast is: steevast een volle zaal, gezelligheid gegarandeerd!

 

Entree en overige informatie:

De Rozenbottels openen het festival om 19.30 uur, de zaal is al open om 18.30 uur: kom op tijd want een grote schare fans van de blaasmuziek wandelt, stapt op de fiets of in de auto en reist af naar de Posthoorn, Kerkstraat 6 in Haps. De entree bedraagt 5 euro.

blaaskapel flamicanka.jpeg
Einfach_Boehmisch.jpeg
kapellenfestival 2023 PH Haps.jpg
kapellenfestival 2023 PH Haps.jpg
bottom of page